با جهش های ویروس کرونا، دانستن فاصله زمانی دوز های انواع واکسن ها برای دستیابی یه ایمنی بیشتر و کامل تر ضروری است. از این رو با ما در ادامه همراه باشید.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: در واکسن اسپوتنیک فاصله تزریق دو دوز، ۲۱ روز است که ما در ایران در فاصله ۲۸ روز دو دوز را تزریق میکنیم. البته این فاصله را تا ۶۰ روز هم میتوانیم بگذاریم.
در واکسن سینوفارم نیز فاصله بین تزریق دو دوز، ۲۸ روزه است، البته تا شش هفته هم میتوانیم این فاصله را لحاظ کنیم.
در واکسن آسترازنکا نیز فاصله بین تزریق دو دوز بین ۱۰ تا ۱۲ هفته در تمام دنیا است و ما هم با فاصله سه ماهه دوز دوم این واکسن را تزریق میکنیم که البته بهتر هم هست.
به نظر نمیرسد که اثربخشی دوز اول با طولانی شدن فاصله بین تزریق دوم کاملا از بین رود، اما احتمالا اثربخشی ضعیفتر میشود.
دوز سوم را کدام واکسن و چقدر بعد از دوز دوم تزریق کنیم؟
طبق اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) و همینطور نهاد های پزشکی در توصیه نامه های خود ترکیب واکسنهای متفاوت در جریان روند واکسیناسیون میتواند سطح ایمنی بدن فرد را در برابر ویروس کرونا بالا ببرد. نتیجه چند تحقیق مختلف نشان داده است که استفاده از واکسنهای مختلف در جریان تزریق دوزهای کرونا نه تنها مشکلزا نیست بلکه میتواند تاثیر بیشتری از تزریق مرتب تنها یک نوع واکسن داشته باشد.
واکسن های غیرفعال مثل سینوفارم، برکت، بهارات فعلا سه نوبتی هستند. درحال حاضر مستندات علمی برای دریافت دوز چهارم واکسن وجود ندارد.
در جدول زیر اطلاعات لازم آورده شده است.
مشتاق دیدن نظر شمائیم